A la Fageda d’en Jordà, al mas Els Casals, hi ha una C.E.T. on hi fan iogurts, gelats, i altres làctics, melmelades, jardineria i servei d’atenció a les visitants… Els seus orígens, són als anys 80, amb l’objectiu de treure els malalts mentals dels psiquiàtrics, i de l’estat de marginació social que patien. Al 82, inicien un projecte empresarial per inserir-los laboralment i socialment, ja que en el mercat laboral no hi tenien cabuda. L’any 1987, s’instal·len al mas Els Casals, dins de la Fageda d’en Jordà, al bell mig del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Els boscos i els camins ofereixen imatges com aquesta

Avui dia, aconsegueixen donar feina a més de 300 persones, una proesa que algunes empreses aconsegueixen, i poques C.E.T.’s. Donen feina a persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental crònica, així com suport als seus familiars. Disposen de servei de teràpia ocupacional, servei d’habitatge i serveis d’oci, esport i cultura. Als estatuts de la seva cooperativa, tenen una frase molt bonica: faran activitats de diferents tipus, com aquelles que potenciïn el sentit de pertinença de llurs membres a la cooperativa i a la societat. Ens toca a nosaltres, facilitar-los la feina, adonar-nos que tothom som societat i hem de poder tenir les mateixes facilitats de participació.

El millor és que les podem visitar, i de pas descobrir els colors de la Fageda, que a la tardor i a la primavera, són més boniques. Han pres totes les mesures de prevenció necessàries. S’ha de visitar http://sav.fageda.com/ per demanar hora, hi ha diferents possibilitats de visites: la granja, afegint-hi una ruta, des del cim…

Han creat una Fundació per a la Creativació, constituïda per una sèrie d’empreses i entitats que col·laboren per fomentar la creativitat i la innovació en l’àmbit educatiu i familiar. A la seva botiga: https://www.fundaciocreativacio.org/ca/botiga-online-1/, hi trobareu tota mena de jocs i contes per estimular el procés creatiu.


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *